Archive for the ‘de la scoala’ Category

Un alt seminar despre TV

Tuesday, April 14th, 2009

Aseara la seminarul Scolii ADC am continuat discutiile despre TV cu Octav Gheorge si Adrian Botan.

Octav Gheorghe ne-a detaliat pasii pe care trebuie sa ii urmam in realizarea unui spot tv si ne-a vorbit despre pasiunea lui pentru intregul proces de filmare. Ne-a spus si cat de importanta este redactarea scriptului pentru intregul proces si am analizat impreuna un exemplu de script.

Adrian Botan ne-a adus cateva exemple de spoturi care au avut succes la nivel international si ne-a dezvaluit cei trei pasi esentiali pe care trebuie sa ii cuprinda un spot: promisiunea, intoarcerea si revelatia.

Va urma vacanta de Paste apoi ne vom intalni cu Ema Prisca si Sorin Tranca pentru a vorbi despre radio.

Seminar TV

Thursday, April 9th, 2009

Pentru cel de-al saselea seminar din cadrul Scolii ADC ne-am intalnit ieri, nu luni asa cum ne obisnuisem.

Dupa ce am aflat cele mai importante lucruri despre Print si Outdoor, a sosit momentul sa invatam si despre TV.

Vali Suciu si Andrei Tripsa ne-au spus care sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgem in realizarea unui spot sau a unei campanii TV, ne-au invatat cum trebuie scris un script pentru TV si cum sa ne expunem ideea in fata clientului. Am mai aflat ca muzica ocupa un loc foarte important intr-un ad si si am vizionat cateva spoturi internationale si autohtone.

Asteptam cu nerabdare viitorul seminar pentru a continua discutiile despre TV cu Andrei Cohn, Adrian Botan si Octav Gheorhe.

Campanie Outdoor

Tuesday, March 31st, 2009

Ieri a avut loc al cincelea seminar al Scolii ADC, ultimul in care am vorbit despre outdoor.

Dupa ce am invatat ce reprezinta outdoor-ul si ce efecte are acesta asupra publicului, Liviu David ne-a impartasit secretele unei campanii outdoor de succes.

Am mai vorbit si despre diferentele dintre outdoor-ul conventional, cel neconventional si ambient, analizand exemple de campanii romanesti dar si straine.

Liviu David ne-a mai vorbit putin si despre print si ne-a impartasit mai multe lucruri din experienta pe care a avut-o urmand cursurile Award School in Australia.

Saptamana viitoare vom afla mai multe lucruri despre TV de la Andrei Tripsa si Vali Suciu.

Seminar Outdoor

Thursday, March 26th, 2009

Luni, 23 martie, ne-am intalnit cu Andrei Cohn si Andrei Tripsa si am invatat multe lucruri interesante despre outdoor si despre reprezentarile acestuia in spatiul public sub forma posterelor, billboard-urilor, mash-urilor, backlits, citylights, tranzitului de pe mijloacele de transport etc.

Andrei Tripsa ne-a invatat cum trebuie realizat un outdoor bun, sustinandu-si teoria prin exemple concrete.

Andrei Cohn ne-a vorbit despre relatia dintre outdoor si societate, despre felul in care excesul de publicitate stradala “polueaza” mediul, oferindu-ne ca exemplu situatia din Sao Paulo, unde outdoorul a fost interzis ca urmare a utilizarii sale excesive. Am mai vorbit si despre panoul Arthur Verona, unde diversi artsti isi expun lunar lucrari despre evenimente actuale si de interes general.

Tot in cadrul acestui seminar studentii au primit cel de-al doilea brief de creatie. Le uram succes si spor la treaba!

Mai mult Print

Tuesday, March 17th, 2009

Asa cum ne-am obisnuit deja, ne-am intalnit luni, cu mic, cu mare, la sediul UAPR pentru a asista la inca un seminar al Scolii ADC.

De data aceasta am aprofundat tema “print-ului” alaturi de Sorin Tranca si Dorian Pascuci. Am aflat ca in publicitate print-ul este cel mai greu de realizat pentru ca acesta trebuie sa exprime o poveste, fara a fi ajutat de elemente aditionale precum in spoturile tv sau radio (regie, muzica, scenariu etc).

Tutorii ne-au mai spus ca un print nu trebuie sa contina mai mult de trei elemente, ca trebuie sa surprinda prin detalii si ne-au subliniat importanta print-ului printr-un citat din Bill Bernbach: “If your advertising goes unnoticed, everything else is academic!”.

Lunea viitoare ne vom intalni cu Andrei Cohn si Andrei Tripsa pentru a invata mai multe lucruri despre Outdoor si Poster.

Seminar Print

Wednesday, March 11th, 2009

Aseara (9 martie) am mers, ca in fiecare luni, la sediul UAPR pentru a asista la cel de-al doilea seminar al Scolii ADC.

Ema si Stefan au vorbit despre Print, Poster, Billboard si diferentele dintre acestea, ne-au mai invatat si secretele unui print de succes, ne-au aratat si cateva exemple pentru a intelege mai bine cum trebuie sa arate un print bun. Am mai aflat si ca inspiratia nu vine de la sine, ci se cauta in viata de zi cu zi, ca nu trebuie sa ne inspiram din ideile altora, ci sa cautam insight-uri in orice lucru care este aparent banal.

Tot aseara studentii au primit si primul lor brief de creatie pentru care urmeaza sa primeasca feedback in agentiile la care au fost repartizati.

Data viitoare vom vorbi tot despre Print, de data aceasta cu Sorin Tranca si Dorian Pascuci.

Au inceput, au inceput!

Tuesday, March 3rd, 2009

Au inceput cursurile Scolii de creatie ADC!

Ieri, 2 martie, ne-am reunit, cu mic, cu mare, la sediul UAPR pentru a participa la primul seminar.

Adrian Botan si Serban Alexandrescu ne-au vorbit despre “Strategie si concept”, despre importanta acestor etape in realizarea unei campanii.

In plus, ne-au mai povestit cate ceva din experienta lor profesionala, am vazut cateva aduri si am aflat cat de important este brieful pentru procesul de creatie.

Asteptam cu nerabdare urmatorul seminar, pe 9 martie, unde Ema Prisca si Stefan Vasilachi ne vor vorbi despre “Print”.

picture-0031
picture-0091
picture-0101

A inceput Scoala!

Tuesday, February 24th, 2009

Ieri, 23 februarie, a avut loc seminarul de deschidere al Scolii ADC.

Au fost prezenti studentii, nerabdatori sa inceapa lucrul, sase dintre tutorii Scolii si cativa jurnalisti care notau constiinciosi ceea ce spuneu tutorii despre Scoala.

Serban le-a vorbit studentilor despre asteptarile lui de la cea de-a doua editie, Liviu David a povestit despre Award School din Australia, parintele Scolii ADC, si despre importanta unei astfel de scoli pentru industria de advertising si Ema ne-a spus cat de frumos, dar greu este sa lucrezi in publicitate.

Greul o sa inceapa de luni, 2 martie, cand va avea loc primul seminar, despre Strategie si Concept, sustinut de Adrian Botan si Serban Alexandrescu.

foto1
foto2
foto3

Emotiile au trecut!

Wednesday, February 18th, 2009

Dupa lungi asteptari au fost anuntati norocosii care au fost admisi in cadrul cursurilor Scolii ADC.

Acesta a fost abia primul pas. Timp de 12 saptamani creativitatea studentilor admisi va fi pusa la incercare prin cele doua intalniri saptamanale cu tutorii Scolii.

Portile Scolii se deschid luni, 23 februarie, orele 17:00, la IAA House (Calea Victoriei, nr. 126, etaj 3, sector 1) unde studentii sunt asteptati sa isi cunoasca viitorii profesori.

Fiti cu ochii pe blog si pe site pentru mai multe detalii despre Scoala ADC!

Felicitari celor admisi si ne vedem la Scoala!

Stop inscrieri!

Tuesday, February 3rd, 2009

Ieri, 2 februarie, s-au terminat inscrierile pentru Scoala de creatie ADC*RO.

1 500 de candidati s-au aratat interesati de domeniul publicitati, facandu-si cont pe site, insa numai 250 au reusit sa rezolve testele de creativitate propuse de tutori si sa intre in competitia pentru cele 45 de locuri disponibile la cursurile Scolii.

La mijlocul lunii februarie vor fi anuntati cei 45 de studenti care vor participa la cursurile Scolii de creatie, incepand cu 23 februarie.

Succes aplicantilor si ne vede la Scoala!