Archive for the ‘de prin lume’ Category

Premiile XIPAX si-au desemnat castigatorul

Friday, March 6th, 2009

Art Directors Club Romania sustine premiile XIPAX.

Asociatia Art Directors Club Romania este afilitata la Art Directors Club Europe (ADC*E), comunitatea oamenilor de creatie din Europa.

Printre numeroasele proiecte ale ADC*E se numara si premiile de creatie XIPAX, aflate anul acesta la prima editie. Competitia s-a desfasurat exclusiv online, la nivel international, acumuland peste 360 de campanii, din 12 tari diferite, inscrise pe www.xipax.com.

Dintre cele 365 de campanii inscrise, juriul a realizat un Top 10, care include 4 lucrari din Elvetia, 3 din Germania, una din Marea Britanie, una din Ungaria si una din Austria. Inscrierile s-au desfasurat intre 1 decembrie 2008 si 28 februarie 2009.

Bordul ADC*E, format din reprezentanti de marca ai advertisingului din 18 tari europene, a ales astazi, 6 martie, castigatorul dintre cei 10 finalisti. EURO RSCG DÜSSELDORF a fost declarata de catre juriu echipa castigatoare cu campania sa “Transparent man”, realizata pentru clientul “fiftyfifty”.

EURO RSCG DÜSSELDORF
va baneficia, pe langa distinctia Xipax, si de o zi in care Michael Conrad, head of Leo Burnett Worldwide si presedintele Berlin School of Creative Leadership, le va oferi membrilor echipei consultanta si le va impartasi din experienta sa.
clip_image001

Concurs de creatie pentru vizualul Effie 2009

Tuesday, February 24th, 2009

Effie Romania este un proiect derulat de International Advertising Association (IAA) in parteneriat cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din Romania (UAPR) si organizat pentru al treilea an consecutiv de agentia Millenium Communications.

Ajuns anul acesta la cea de-a sasea editie, festivalul Effie premiaza eficienta campaniilor derulate pe parcursul anului precedent.

In fiecare an, Comitetul de Organizare desfasoara competitia pentru crearea campaniei de comunicare a festivalului.

Effie 2009 Key Visual Competition se adreseaza tuturor celor interesati de advertising, de la agentii de creatie, agentii media, freelanceri la studenti si mediul academic.

Concursul se desfasoara intre 23 februarie si 20 martie 2009.

Trebuie sa trimiteti propunerile voastre de vizual la alina.alexandrescu@millcomm.ro, iar Comitetul Effie 2009 le va evalua. Castigatorul va fi anuntat la sfarsitul lunii martie si va fi premiat cu 4.000 ron.

Gasiti mai multe informatii pe www.effie.ro.

Ad sau Print? Mai bine AdPrint!

Tuesday, January 20th, 2009

Echipa AdPrint te invita sa petreci un weekend in Poiana Brasov, alaturi cei mai importanti oameni de creatie din Europa.

Ajuns la cea de-a 10-a editie, festivalul se va desfasura anul acesta intre 12 si 15 februarie si va cuprinde 2 zile de seminarii, petrecerile AdPrint, expozitia lucrarilor inscrise in competitie si, evident, Gala de premiere. La AdPrint vei avea ocazia sa afli secretele succesului de la Jan Leube, Chief Creative Officer BBDO Berlin, Patrick Collister, Founder Creative Matters, Sue Anderson, Creative Director Coca-Cola - Wieden+Kennedy Amsterdam si Mauricio Alarcon, Executive Creative Director S,C,P,F…Barcelona.

Taxa de participare variaza in functie de numarul de persoane (150 de euro pentru o persoana, 500 de euro pentru 4 persoane, 900 de euro pentru 9 persoane) si include accesul la expozitia AdPrint, accesul la cele 5 seminarii, la Gala de premiere si la binecunoscutele petreceri.

Vino sa inveti si sa petreci alaturi de noi, echipa AdPrint!

Caldura mare si…neconventionale?!

Friday, July 25th, 2008

Vesti bune pentru pasionatii de publicitate! In ultimele zile de sfarsit de vara (25-31 august) are loc pe terasa “La motoare” festivalul AdFel, un eveniment dedicat publicitatii neconventionale. Organizat la initiativa IQAds si 24 FUN si ajuns la a treia editie, festivalul are ca scop integrarea in comunicarea publicitara a tendintelor de actualitate ale culturii urbane si de a propune brandurilor o adresare mai informala fata de public. Desi anul acesta dispare Maximilian, personajul fictiv care a fost motorul campaniei de promovare de anul trecut, el fiind prezentat ca vanzator de publicitate pe lumea cealalta, campania pentru editia din 2008 va fi un omagiu adus ideilor neconventionale.

Si anul acesta, ca si in cadrul editiilor precedente, campania de promovare va fi facuta de agentia Propaganda. Temele principale de discutie vor fi cele dictate de platformele de comunicare ale brandurilor care participa la festival si implementeaza idei neconventionale de promovare. Dedicat celor ce s-au saturat de stereotipurile din publicitatea autohtona, AdFel asteapta si anul acesta cat mai multi participanti din toate domeniile. Desi diferit pe alocuri, festivalul pastreaza aceeasi idee de baza: in publicitate, neconventionalul functioneaza!

“Infotainment” advertising

Tuesday, June 17th, 2008

Noile tendinte in advertising exploateaza din ce in ce mai mult mediul interactiv si situeaza companiile mai aproape de consumatori. Pentru a face fata competitiei, brandurile trebuie sa fie capabile sa satisfaca gama extinsa de nevoi ale consumatorilor. Mai nou, companiile joaca rolul de « entertainer » prin propunerile inovatoare de advertising pe care le lanseaza. Modul in care publicitarii se folosesc de spatiul virtual tine de spiritul antreprenorial dar mai ales de imaginatie si curaj.

Advertisingul online trebuie sa fie «appealing » pentru consumator, astfel incat sa-l determine sa se apropie singur de marca. Multi marketeri inteleg gresit apropierea fata de public si risca sa devina intruzivi si sa se impuna intr-un mod brutal (prin pop-uri, floating banner-e, misleading headline-uri, etc.).

McDonald’s e unul dintre brandurile cu acoperire in toate sectoarele de marketing. Iata cu ce propunere vine pentru publicul interactiv :

Jeep se plaseaza intr-un mod inedit in zona ambientala

Tuesday, June 17th, 2008

Jeep isi comunica atributele intr-o maniera simpla, atat de simpla si reala incat e aproape imposibil sa nu obtina efectul scontat. Campania de outdoor neconventional e facuta de Bates Y&R, agentie daneza cu sediul in Copenhaga. Campania a rulat in toamna anului 2007.


Publicitate pentru extraterestri

Thursday, April 3rd, 2008

Doritos a demarat in Anglia un concurs inedit de ad-uri. Pe 12 iunie 2008, unul dintre ad-urile facute pentru Doritos de participantii la concurs va fi difuzat in spatiu de la o statie radar din Norway . Ad-ul va fi difuzat pentru 24 de ore intr-o serie de sisteme solare, dintre care unele au planete care teoretic ar putea sustine viata si care aparent ar putea reprezenta o potentiala piata pentru Doritos. :)

Mai multe detalii gasim in presa britanica: “Transmisia va fi invizibila pentru pamanteni si va fi directionata catre un sistem solar aflat la 42 de ani lumina distanta de pamant cu planete care graviteaza in jurul stelei “47 Ursae Majoris” (UMa).”

angajari la Gavrila

Thursday, April 3rd, 2008

si ne-am facut si noi blog

Wednesday, April 2nd, 2008

Pentru ca scoala e gata sa inceapa si vrem sa va povestim ce se intampla, pentru ca avem multe lucruri interesante de spus si de scris si pentru ca stim ca sunteti nerabdatori sa ne impartasiti parerile voastre despre toate astea.